Tack för den här gången, Lerum!Vi brukar oftast spela mellan en och tre dagar på samma spelplats för att sedan packa ihop och åka vidare. Om vi spelar fler dagar, som i Nacka, kommer eleverna via buss från skolan till spelplatsen för att se oss och åker sedan tillbaka till skolan. De har ofta bråttom tillbaka till skolan eller så går bussen precis efter att föreställningen är slut. Detta gör att vi inte hinner skapa mer kontakt med dem än det de ser oss göra på scenen. Därför har det varit lite omvälvande att hänga i Lerum under så lång tid som vi gjort. Tretton föreställningar under sju speldagar har inneburit att vi träffat många elever vi spelat för, antingen innan eller efter de varit och tittat på oss, och har på så sätt skapat en relation till inte alla men några stycken. Det har varit lättare för oss och kanske för er som varit och tittat att ta kontakt. Igår fixade vi ihop en liten sittning med eleverna som pluggar sitt sista år på teaterlinjen på Lerums gymnasium. Det var sjukt kul att sitta och prata om pjäsen, teater i största allmänhet, framtid etc. med er! Och så härligt att för en gångs skull ha stött på varandra i korridoren under nästan en veckas tid.

Det har under veckan även varit en hel del ungdomar som kommit fram direkt efter föreställningen eller senare när vi stött ihop och berättat om sin egen situation eller att de sökt hjälp efter att ha sett föreställningen. Jag vill tacka er för att ni delar med er och hoppas att ni får den hjälp ni behöver för att kunna bearbeta det ni går eller gått igenom. Vi vet också att (ursäkta att jag skriver detta) vuxna i ens omgivning ibland inte lyssnar när de säger att de ska göra det, inte engagerar sig trots att det är deras jobb eller bara inte tror på det de får höra. De är dåliga representanter för vuxenvärlden. Leta på andra ställen då, leta på kuling.nu eller andra sidor, organisationer eller liknande. Det finns hjälp och stöttning att få även om de vuxna kring just dig inte är det stödet. Låt inte dem hindra dig från att må bra! Du behöver få prata om din situation. Även om det inte löser situationen i sig så kommer du inte behöva bära det jobbiga inom dig alldeles ensam. Det är jätteviktigt för din framtid.

Tack för att ni delar med er! Ni vet vilka ni är.

Det känns som vi varit i Lerum hela hösten samtidigt som det gått så extremt fort. Vi har spelat sjukt mycket, letat matställen (med blandat resultat), åkt till Allum, åkt till Göteborg, pratat med sjukt kloka ungdomar och vuxna, hängt på hotellrummet, sprungit runt och tittat på fantastiska miljöer nere vid sjön, gått på shoppingrundor (med blandat resultat) och en massa andra saker som vi aldrig hinner annars. Så tack Lerum för att vi fick lära känna dig och så många fina människor som bor hemma hos dig!

Hoppas vi ses snart igen!!!

/Mattias